אין ספק כי עולם המסעדות הוא עולם קשה שיש בו תחרות עזה. ניהול מסעדה לא דומה לניהול של שום עסק אחר וזאת מכיוון שהוא מערב גם קשר ישיר עם לקוחות רבים כל יום וגם ניהול של עשרות עובדים. לכן כל בעל מסעדה צריך לעשות הכול בכדי להשיג יתרון תחרותי על המתחרים שלו. אז איך בעולם המסעדות אפשר להשיג את היתרון הזה? התשובה היא שאנו צריכים לעצב את המסעדה בצורה מדהימה אשר תשאיר את הסועדים פעורי פה.
עיצוב מסעדות הוא הבסיס להצלחת המסעדה ויש לו השפעה עצומה על הרווחים של המסעדה. מסעדה אשר לא תעצב את החלל שלה תיקלע לקשיים מהר מאוד וספק אם תזכה להצלחה. כל מסעדן צריך להחליט על הסגנון שבו הוא רוצה לעצב את העסק שלו ובהתאם לעצב את המסעדה שלו וכך ליצור קהל לקוחות נאמן אשר בא אליו לא רק בגלל האוכל אלא בגלל המראה והעיצוב של המסעדה.
תכנון – המפתח לעיצוב מקצועי
אז איך נבטיח עיצוב מסעדות ברמה גבוהה? על מה אנו צריכים לשים דגש בעת עיצוב המסעדה? התשובה היא שאנו צריכים לתכנן את העיצוב מא' ועד ת'. עליכם להחליט כיצד השולחנות ייראו, כיצד השירותים יהיו, כיצד הכניסה למסעדה תהיה, כיצד המרפסת תיראה ועוד ועוד החלטות קטנות וגדולות אשר ישפיעו על המראה של המסעדה שלכם.
ככל שתתכננו יותר כך העיצוב יהיה מוצלח יותר. למעשה אפשר לומר כי בעולם העיצוב אין מקום ליד המקרה והכול צריך להיות מתוכנן למן ההתחלה. מי שלא מתכנן ייקלע לקשיים אדירים וספק אם המסעדה שלו תצליח ועל כך יש לתת את הדעת.
האם כל מעצב פנים יכול לעצב מסעדה?
עליכם לדעת כי לא כל מעצב פנים הוא מעצב פנים מקצועי אשר יודע כיצד לעצב מסעדה. למעשה ניתן לקבוע ללא שמץ של פקפוק כי עיצוב מסעדה הוא מקצוע לכל דבר ועניין ומעצב אשר יודע כיצד לעצב עסק או בית לא יידע בהכרח כיצד לעצב מסעדה ועל כן אתם צריכים לשים לב איזה מעצב אתם שוכרים בשביל עיצוב המסעדה.