ישנם מקרים רבים שבהם עסק עשוי להזדקק להלוואה. בפרט נלקחות הלוואות כשנוצר קושי סביב תזרים המזומנים שמקשה על התפקוד השוטף של העסק, וגם כשישנה הזדמנות עסקית שמצריכה משאבים נוספים על אלה הקיימים כדי לממש אותה. בעידן הדיגיטלי הלוואה לעסקים אונליין היא הדרך הנוחה ביותר לקבל את המימון הדרוש – אבל לפני שלוחצים על הכפתור, יש כמה דברים שחשוב לבחון.
לכמה כסף העסק זקוק?
קודם כל חשוב לערוך תחשיב מדויק לגבי גובה ההלוואה הנחוצה. אסור לשכוח את העובדה שלכל הלוואה ישנה עלות לא מבוטלת, וככל שהסכום המתקבל גבוה יותר, כך העלות גדלה. כמו כן מומלץ לבחון אם ישנם מקורות כספיים אפשריים אחרים שניתן לנצל וכך לצמצם את ההלוואה למינימום ההכרחי.
מהו כושר ההחזר של העסק?
פרמטר נוסף שמשפיע על העלות של הלוואה לעסקים אונליין הוא אופן הפריסה שלה. ככל שמספר התשלומים גדול יותר, העלות בפועל של ההלוואה גבוהה יותר. אמנם פריסה רחבה יותר מקלה על תזרים המזומנים השוטף, מפני שההחזר החודשי נמוך יותר – אבל אין טעם לפרוס את ההלוואה לתקופה ארוכה יתר על המידה.
בהתאם מומלץ לחשב את כושר ההחזר הריאלי של העסק, תוך כדי השארת מרווח ביטחון על-מנת לא להיקלע למצב שבו לא ניתן להחזיר את ההלוואה. לאחר מכן רצוי לבחור במספר התשלומים המינימלי שבו ההחזר החודשי לא חורג מכושר ההחזר הריאלי, וכך העלות הכוללת של ההלוואה תהיה מינימלית.
מחשבון לבדיקת עלות הלוואה לעסקים אונליין
בימינו ניתן לקבל הלוואה לעסקים אונליין משלל גופים: כל הבנקים המסחריים, חברות האשראי, וגם חברות מימון חוץ בנקאיות.
חברה רצינית ואמינה מעמידה לרשות לקוחותיה לא "רק" הלוואה אונליין אלא גם מחשבון אונליין, שבעזרתו ניתן לבחון מהי העלות המדויקת של כל הלוואה: מחשבון מוצלח הוא כזה שמאפשר לכם להזין את גובה ההלוואה הדרושה, ואת מספר התשלומים, ומציג את ההחזר החודשי ואת העלות הכוללת. בנוסף תוכלו להזין למחשבון את גובה הלוואה ואת ההחזר החודשי המבוקש, ולקבל את העלות הכוללת גם במקרה כזה.
* אי עמידה בפירעון ההלוואה עלולה לגרור חיוב בריבית פיגורים והליכי הוצאה לפועל.